Manuele therapie

Manuele behandeling van alle problemen t.h.v. de wervelzuil, spieren, gewrichten of zenuwen met aanvullend houdingscorrectie.

Manuele therapie is een specialisatievorm binnen de kinesitherapie. Aangewezen bij blokkages, rugklachten, nekpijn, hoofdpijn of algemene klachten van de verschillende gewrichten.

Manuele therapie ziet het lichaam als één geheel en gaat op zoek naar de onderliggende oorzaak van je pijnklachten in plaats van lokaal de pijn te verzachten. Er wordt gewerkt aan een betere lichaamshouding en een betere beweging van de gewrichten.

Via spiertesten, gewrichtstesten, coördinatietesten krijgt een manueel therapeut een beter beeld van je klachten en blokkages. Na het losmaken van blokkages wordt er een aangepast oefenprogramma opgesteld om verzwakte spiergroepen te versterken of spieren die verkort zijn te stretchen.

De manuele behandeltechnieken omvatten o.a. mobilisaties, oscillaties en zachte manipulaties van gewrichten, stretching-technieken, diepe dwarse fricties, triggerpointbehandeling ( dry needling), harmonics, stabilisatietraining en oefentherapie, oefeningen voor houdings- en bewegingsgevoel.

Heeft u een vraag over een bepaalde therapie of behandeling?

Aarzel niet om ons te contacteren. Wij adviseren u graag.

Heeft u een vraag over een bepaalde therapie of behandeling?
Aarzel niet om ons te contacteren. Wij adviseren u graag.